w/ 003 AT

type: space / objects
function: factory
location: mukoujima, tokyo
floor: 333m2
collaborator: tokyo k plus(construction)g furniture(furniture)
onderdelinde(fabric)masafumi tsuji(photo)WO
date: 2024.2

/

In order to present a new product to the world, it is necessary to go through the process of standardization, but there is nothing more dangerous than a standardized world. While questioning the new standardized and idealized world through products, it is necessary to prepare for a realistic and diverse world on the other side of the standardized and idealized world.
This project is based on this inseparable perception of the world and attempts to design and research in a way that affirms the inversion of the two sides of the same coin. w/ is first positioned as an experimental and ongoing attempt to reconsider the conventional design act. If so, we can assume for a moment that the project is an exploration of post-process planning.

As one of the projects we made a piece of furniture. In addition to the front side of creating a place to relax, this furniture has a back side as a sample of the materials to be used in the coming project. Because of this back, the furniture does not have a complete image. As a first step, tables, sofas, stools and loudspeakers have been produced.

/

Another project is the interior design of a warehouse.
The design began with the assumption that the user would occupy the space before “completion.”

The warehouse is a steel-framed structure with a square plan and exposed steel frame, which is a bit attractive, but there is nothing special about it. It was a neutral building with the unique qualities of a banal structure.
Taking into account the existing conditions, there was a sense that the space would be used to its fullest in the future. At such a time, we decided to insert the minimum necessary objects to make a modest proposal to make the space more usable, while leaving it in a rough state and not overworking it.

The second floor is finished with a ceiling to improve thermal insulation and a cross hanging wall using the same material as the ceiling. This object serves as a guide for the square plan and the components of the conference room partition.
The existing walls also had a rough finish, so the partition wall exists detached from the walls. Doors and desks are scattered as byproducts.
The existing baseboard is set at an odd height, so the flooring material is also raised to that height, creating a sense of being surrounded.
Double curtains were also installed on the first floor to improve thermal insulation. The combination of cheap and rich materials creates a unique materiality.
The drain pan is FRP with a rough finish.

Do not over control. Allow noise to be noise.
Arrange objects so that each can stand on its own as an independent element. Objects become invisible in the midst of numerous equipments and user care.